De badplaats

Moraira ligt aan de Middellandse Zee (Costa Blanca) en heeft een fijn klimaat met gemiddeld 320 zonuren. Dit traditionele vissersdorpje heeft duidelijk haar eigen karakter weten te behouden en is in de loop der jaren uitgegroeid is tot een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse kust.

Waar veel andere badplaatsen in Spanje misvormd zijn door overdadige bouw van grote appartementencomplexen en hotels, daar heeft Moraira ervoor gekozen om vooral de oorspronkelijke sfeer zoveel mogelijk te bewaren. Het centrum van Moraira is gesitueerd rondom de prachtige jachthaven waar ook de vissersbootjes dagelijks de verse vis aan land komen brengen. De gevangen vis werd iedere dag via de visafslag van Moraira verkocht aan handelaren, restaurants maar ook aan particulieren die hier de meest verse vis kwamen kopen. Wie geen zin heeft om zelf vis te bereiden die kan van heerlijke visgerechten genieten op de terrassen van de restaurants net buiten de haven.

Verder vind je er leuke winkeltjes en een prachtige uitkijktoren “Torrede Vigia (1553)”. Daarnaast een historisch kasteel “El Castillo (1742)”. Gebouwd tegen zeerovers, maar nu een achtergrond voor plaatselijke feesten.

Moraira